Zondag 27 oktober 2019

Cello aan zet

15.00 uur Het Cenakel

Op zondag 27 oktober is de Cello aan zet! Het Belgische cellokwartet Assai treedt dan op in het Cenakel in Tilburg. Op het programma, naast twee splinternieuwe ruimtelijke composities van Jo Sporck en Richard Cameron-Wolfe ( U.S.A.), twee werken van J.S. Bach: zijn tweede suite voor cello en de beroemde Chaconne, oorspronkelijk geschreven voor viool solo.

 

Assai Cellokwartet

Het Assai Cellokwartet bestaat sinds 2013 en is samengesteld uit vier cellisten met vier verschillende nationaliteiten: Koen Berger, Helena Fuertes, Johanna Peiler en Shuya Tanaka. Deze vier musici vonden elkaar in hun cellospel en verenigen hierin het temperament en de karakteristieken van vier verschillende nationaliteiten: Belgisch, Spaans, Duits en Japans. Vanuit de missie om de creatie van kwaliteitsvolle nieuwe muziek binnen een thematisch en innoverend programma te ondersteunen, werkt het kwartet vaak samen met eigentijdse componisten en arrangeurs.

 

Inleiding met Richard Cameron-Wolfe

Voor geïnteresseerden is er een inleiding in aanwezigheid van Richard Cameron-Wolfe om 13.30 uur ten huize van de componist Sporck: Jan van Beverwijckstraat 61. Aanmelding hiervoor mogelijk via: info@sporck.nl of via telefoon 013-5350689.

 

Programma

J.S. Bach (1685-1750) : suite no.2 BWV 1008 in d klein voor cello solo

R. Cameron-Wolfe (1943 - ): Telesthesia voor vier celli (première)

J. Sporck (1953 - ): Switch voor vier celli (première)

J.S. Bach Chaconne uit partita BWV 1004 voor viool solo (bewerking voor cellokwartet: L.Varga)

 

Entree

Volwassenen: € 10,-

Kinderen t/m 12 jaar: € 5,-