Programma Tilburg op Vleugels

Tijdens het slotconcert op 14 oktober werden de winnaars van de karrentocht bekendgemaakt. In de categorie A (t/m 12 jaar) was dat: Jiwani Ledder In de categorie B (13 t/m 16 jaar) waren er twee winnaars: Loes de Jong en Diana Pivak

Jo Sporck feliciteert Jiwani Ledder en Loes de Jong. Diana Pivak was helaas verhinderd.
Foto: Piet den Blanken


Diana Pivak

Loes de Jong

Marga Vaillant in gesprek met Liwani Ledder

Jury rapport Tilburg op vleugels karrentocht

Algemeen: deelnemers waren allemaal zeer gemotiveerd om hieraan deel te nemen. Het gevolg: een aanstekelijke presentatie waarbij zowel oud en nieuw repertoire met groot enthousiasme werd vertolkt.

De jongste deelnemer Cas Wildemans wist al heel goed raad met de eenvoudige, maar ritmisch nogal wat eisende eerste serie Zakoeski. Keurig verzorgd en geconcentreerd spel, zij het nog voorzichtig van tempo en voordracht.

Jiwani Ledder speelde twee Turkse marsen. Die van Mozart spetterend, stevig maar toch kleurrijk. De Turkse mars van Sporck ritmisch doorvoeld en zorgvuldig gespeeld tot in de kleinste versieringen. Wat de jury betreft: een eerste prijs voor de jongste categorie.

Frances Xia: benaderde Mozart lichtvoetig en met gevoel voor stijl terwijl de uitgevoerde Zakoeski van Sporck zeer verzorgd over het voetlicht kwamen. Mooi licht spel waarbij opgemerkt mag worden dat de spanning en concentratie in de muziek constanter zou mogen zijn.

Keoni Dibbets: een jonge pianist met flair, snelle vingers en jeugdige overmoed op zoek naar controle in zijn spel met tempo en pedaalgebruik.

Floran Plompen: een jonge pianist met oog voor subtiele klanken. Een verhalenverteller met mooi legatospel die nog meer klankdiversiteit uit de piano mag halen.

Thijs van Hoogdalem: zijn uitvoering van Mozarts Lacrimosa gaf een pianistisch beperkt maar smaakvol beeld. Een keuze voor een origineel pianowerk had beslist meer kunnen laten zien van zijn kunnen. `geen grote lijnen.

Loes de Jong: speelde uit haar hoofd en met lef en trefzeker. Speelde van binnenuit. Een jonge pianiste met een persoonlijkheid. Met een Mozartwerk erbij hadden we haar completer kunnen beoordelen.

Diana Pivak: speelde beslist het meest veeleisende programma op een voortreffelijke manier. Een goede beheersing van de pianotechniek en het complete klankpallet, horend bij de muziek van Mozart. Sporck klonk bij haar speels, natuurlijk en zeer po√ętisch.

Samenvattend: de jury is van mening dat bij de jongste deelnemers de prijs toekomt aan Jiwani Ledder en bij de groep oudere deelnemers toekomt aan Diana Pivak en Loes de Jong ex equo.

Contact Stichting Sporck: info@sporck.nl


Lijst van sponsoren